COLIN+CHLOE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O desafio era substituir todas as infraestruturas e remodelar por completo, com custos controlados, um apartamento obsoleto num edifício dos anos 1980’ no Porto. Era também preciso criar mais um quarto e conseguir muito espaço para arrumação.

A ideia-chave da remodelação foi contrastar a simplicidade das zonas de estar com o abuso de uma estética quase barroca nas zonas funcionais. O azulejo, material muito usado na construção portuguesa, foi levado ao extremo na cozinha e casa de banho. O amarelo luminoso é omnipresente, maximizando as suas características de dureza e de impermeabilização.

As divisões aproveitam-se umas das outras para ganharem luz e espaço de arrumação.

 

For this project, the challenge was to replace the infrastructures and completely revamp, with controlled costs, an outdated apartment in a building from of the 1980s' in Porto. There was also the need for one more room and to get plenty of storage space.

The key idea of the renovation was contrasting the simplicity of the sitting areas with the extravagance of an almost baroque aesthetic in the functional areas. The ceramic tile, a widely used material in Portuguese construction, was taken to the extreme in the kitchen and bathroom. The bright yellow is ubiquitous, maximizing its features of hardness and waterproofing.

The divisions walls between the two sets of spaces are additionally used to get light and create storage space.

 

localização / location

Porto, Portugal

 

data / date

2015 

 

autora / author

Teresa Otto

 

mobiliário / furniture

Patrícia Barbosa

fotografia / photography

Gustavo Carvalho 

obra / construction

OTTOTTO